LT EN
jam session neformalus muzikavimas specialiai nesirengus
Originalo forma jam session
Kitos formos jam'as, džemas, džemseišenas, džemsešenas
Atitikmenys muzikavimas, muzikinės improvizacijos

Vartosenos pavyzdžiai

Pilies gatvės skvere (prie restorano „Trys draugai") įvyks visų muzikantų jam session, kurio metu bus paskelbti laureatai ir įteiktos piniginės premijos. Lietuvos aidas 1995.

Nors oficialiai „Geležinis kablys" atsidaro tik šiandien, jame jau yra vykę du festivaliai „Death Comes", dvejus metus - festivalio „Vilnius Jazz" džemseišenai. LR 1996.

Viešbutyje įsikurs festivalio klubas, kuriame naktimis vyks „džemsešenų" koncertai. LR 1997.

Muzikos akademijoje dėstau kompoziciją ir improvizaciją, galėčiau jį pasikviesti į jam session festivalį, kad paimprovizuotų, bet ten reikia 45 min. ant scenos dirbti. Panelė 2006.

Šiemet Menų spaustuvės salėje vyks jam session . LM 2006.

Paprastai garsėjęs įspūdingais, kaitriais jam session , kurių metu įvairių kartų, šalių ir krypčių džiazo kūrėjai turi galimybę susijungti į vieną ansamblį, o jaunieji džiazo kūrėjai gali patikrinti savo jėgas grodami šalia džiazo didžiųjų, Kaunas Jazz ėmėsi grėsmingos jam’ ams politikos. Nesinori tikėti, kad jam session , kuriais garsėjo "Kaunas Jazz" kadaise, liks tik istorija [...] Ankstesniuose festivaliuose jam session pradžią skelbę lakonišku kokios nors grupės pasirodymu, pastaruosius metus rengėjai ir klube pristato dviejų dalių koncertą, užsitęsiantį iki vėlumos. Jam pasibaigus jam’ ai vyksta likus saujelei ištvermingiausių klausytojų ir muzikantų. Vieną naktį pasiryžau būti atkakli ir sulaukti bent jau jam’ o pradžios. Muzikos barai. 2007.

Džiazo muzikantui „džemas" yra „jam session" sinonimas, t. y. bendraminčių susibūrimas spontaniškam muzikavimui drauge. veidas.lt inf. 2007.

Julija Melnik veda nuolatinius kontaktinės improvizacijos užsiėmimus Vilniuje, organizuoja seminarus, festivalius ir improvizacinius šokių vakarus – „džemus". intern. inf. 2010.